Fel

Ett oväntat fel har uppstått. Var god försök senare.

Bekräfta

Är du säker på att du vill radera?
Bästa kund, vid beställning under 200:- tillkommer en extra hanteringsavgift på 79:-

Välj JA för att gå vidare med din beställning. Välj NEJ gå tillbaka och komplettera din beställning eller för att spara ordern till senare tillfälle.
Du gjorde en kopia av listan \"{0}\". Den heter \"{1}\".

Lekolar & Hatten är kompisar!

Till vår stora glädje så har vi blivit kompisar med Hatten Förlag. Ett fantastiskt företag som arbetar enligt devisen ”För att varenda liten prick ska ha ett språk!”. Teamet på Hatten har tillsammans med flera experter stor kompetens inom områdena språkutveckling och språkinlärning för barn inom förskola och skola.

SortimentLekolar har jobbat med Hattens varumärke Babblarna ett bra tag men vi har nu utökat till hela deras sortiment för skola och förskola. Här hittar du en presentation av Språklådorna, Babblarna, Ajja & Bajja, Olle & Mia, Snicksnacksnoken och Ebba & Skills som nu finns hos Lekolar!

Barnböcker, spel och lekmaterial är en del av allt som Hatten Förlag producerar, både i egen regi och tillsammans med samarbetspartners. Ofta är produkterna kompletterade med tecken. Grundtanken i all produktion är att göra språkinlärning rolig och inspirerande för både barn och pedagoger i förskolan.

Hitta i sortimentet

För att det ska bli lätt att hitta rätt i vårt produktsortiment så har vi delat upp allt i olika kategorier. Dels har vi sorterat allt på varumärke, som Babblarna och Ajja & Bajja, men också på produkttyp, som till exempel böcker eller spel.

Och för att underlätta ännu mer, om man vet vad man söker och behöver, så har vi också sorterat produkterna efter olika språkliga områden som till exempel tecken, uttal och tidig språkutveckling. Språkträning finns i flera nivåer och kan praktiseras på flera olika sätt.

Vanliga frågor

Vad innebär "tidig språkutveckling"?
Det är när barnen ska till att lära sig sina första ord och sätta ihop korta meningar. De förstår mer än de kan uttrycka men det underlättar om vi vuxna anpassar vårt språk och är extra tydliga.

Vad innebär "fortsatt språkutveckling"?
Barnen har kommit igång att prata lite mer men behöver fortsatt hjälp med att bygga ordförråd och utveckla exempelvis grammatik och berättande.

Hur jobbar man med uttal och språkljud och varför?
Det är mycket vanligt att barn har svårt med uttalet av ett eller annat språkljud och då kan vi behöva hjälpa till. Vi kan leka med ljud och locka barnen att härma, och det är också enkelt att jobba med uttal medan man gör andra roliga saker som att läsa barnböcker eller spela spel.

Vad innebär språklig medvetenhet?
Språklig medvetenhet är förmågan att se på språket utifrån, något som är mycket viktigt inför läs- och skrivinlärningen. För att hjälpa barn utveckla den språkliga medvetenheten kan vi rimma och ramsa och lyssna på hur ord låter och vad det är för ljud i dem.

Varför är det så bra att använda tecken?
Tecken är ett väldigt bra sätt att stimulera den tidiga språkutvecklingen och hjälpa barn att komma igång att kommunicera. Alla små barn använder kroppen för att göra sig förstådda innan de lärt sig prata, och genom att vi vuxna tecknar de viktigaste orden samtidigt som vi pratar uppmuntrar vi detta. Vårt eget tal blir också tydligare när vi tecknar till. Till produktkategorin Tecken

Mer om Hatten Förlag

De flesta förknippar säkert Hatten Förlag med Babblarna. Men Hatten innebär så mycket mer än bara Babblarna. Barnböcker, spel och lekmaterial är en del av allt som Hatten Förlag producerar, både i egen regi och tillsammans med samarbetspartners. Ofta är produkterna kompletterade med tecken och teckenkort. Grundtanken i all produktion är att göra språkträning rolig och inspirerande för både pedagoger och barn!

Lekolar har jobbat med Hattens varumärke Babblarna ett tag men nu utökar vi till hela deras sortiment för skola och förskola. Det innebär att vi nu kan erbjuda till exempel Ajja & Bajja och Snicksnacksnoken som är språkstimulerande och roliga för alla barn. Men även ett flertal andra böcker, språkpussel och spel samt smalare titlar för barn med större och mer specifika behov. Helt enkelt pedagogiska språkliga läromedel i alla dess former som främjar språkutvecklingen för barn.

Möt Anneli

”Jag startade Hatten Förlag för snart tjugo år sen efter att själv ha upplevt ett behov av att få tillgång till roligare och bättre material på temat språkutveckling. Jag har tre barn, min äldsta har Downs syndrom, och på grund av honom väcktes mitt intresse för att börja göra böcker, spel, musik, film och olika material för att hjälpa barn i behov av stöd i sin språkutveckling. 

Med min bakgrund som formgivare ville jag se att de specialpedagogiska materialen skulle vara lockande för alla barn. Jag ville inte se barn med särskilda behov sitta i ett hörn på förskolan och att alla andra barn var tillsammans någon annanstans. Jag ville att alla barn skulle kunna leka och jobba med samma material. Jag ville bort från den grå och tråkigstämplade specialpedagogiken och göra språkleken färgglad och framför allt ROLIG.”

Möt Elvira

”Jag har arbetat som logoped med barn och ungdomar med olika tal- och språksvårigheter i över femton år, både på logopedmottagning, inom habiliteringen och på en specialförskola. Nu är jag huslogoped på Hatten Förlag och författare till flera språkstimulerande böcker, och jag tycker att det här med språkutveckling är det intressantaste som finns!"

Elvira Ashby, Hattens huslogoped hjälper gärna både er och oss med specifika frågor kring barns språk, till exempel via frågelådan ”Logopeden tipsar!”.

Hatten i rörligt format

Utforska gärna Hattens utbud i rörlig bild. Varför inte bjuda upp till språklek med Babblarna på förskolan och skolan? Att leka fram språket med barnen är ett pedagogiskt och bra sätt för språkinlärning.

Glömt lösenord?

Vill du bli kund hos oss?

Du behöver ha ett kundnummer eller organisationsnummer för att handla hos oss.

Registrera mig

Återställ lösenord

Ange din e-post så skickar vi dig ett meddelande med en länk för att välja nytt lösenord.